(Video) Penumpang Ramai Tapi Pesawat Tak Ada – Video Seram Misteri ‘Penumpang-Penumpang’ Turun Dari Aerobridge di Lapangan Terbang Viral

Satu video seram yang memaparkan ‘penumpang-penumpang’ menuruni jambatan aero (aero bridge) tanpa kelibat pesawat menjadi viral di media sosial apabila dimuat naik kira-kira 3 jam lepas.

Pemuat naik video, Richard Ker memuat naik video berkenaan di Facebook dengan berkata video itu dirakam di sebuah lapangan terbang antarabangsa di Thailand beberapa hari lepas.

Video berkenaan menunjukkan ‘penumpang-penumpang’ berkenaan berjalan laju menuruni ‘pesawat’ dengan menaiki jambatan tersebut.

Seorang jurutera bidang penerbangan yang dihubungi oleh Siakap Keli berkata laluan yang dilalui oleh ‘penumpang-penumpang’ itu dikenali sebagai Aerobrige.

Menurut beliau, Aerobridge adalah jambatan yang menghubungkan penumpang antara pesawat dengan platform sebelum memasuki lapangan terbang.

Bagaimanapun, beliau tidak dapat mengesahkan kesahihan video itu namun berkata, sepatutnya ada kelibat pesawat berhampiran dengan Aerobridge itu.

Video yang dimunat naik oleh Richard Ker itu hampir menerima 10,000 perkongsian di Facebook setakat artikel ini ditulis.

Tonton video itu dibawah.

Sumber : Siakapkeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *