Sebelum Ini Ramai Yang Ragu Ragu Undertaker Masuk Islam.. INILAH JAWAPAN “UNDERTAKER” BERHIJRAH KE ISLAM…! Bagaimana Dengan Adik Beliau “KANE” ?

Sejak dari dulu lagi  ramai pelakon yang berhijrah ke Islam .Dalam Video di bawah senarai artis dan selebriti Hollywood serta antarabangsa yang berhijrah. Tetapi kita di Malaysia banyak cerita kunyit yang menjijikkan dan ramai yang suka membacanya.

Sesungguhnya kamu tidak akan dapat memberi petunjuk kepada orang yang kamu kasihi, tetapi Allah memberi petunjuk kepada orang yang dikehendaki-Nya, dan Allah lebih mengetahui orang-orang yang mau menerima petunjuk.
QS.Al-Qasas ayat 56.

masalah petunjuk bukanlah merupakan urusan kamu. Sesungguhnya tugasmu hanyalah menyampaikan, sedangkan Allah-lah yang akan memberi petunjuk kepada siapa yang dikehendaki-Nya.

Bagi-Nya hikmah yang tak terperikan dan hujah yang mengalahkan, sebagaimana yang disebutkan di dalam ayat lain melalui firman-Nya:

Bukanlah kewajibanmu menjadikan mereka mendapat petunjuk, akan tetapi Allah-lah yang memberi petunjuk (memberi taufik) siapa yang dikehendaki-Nya. (Al-Baqarah: 272).

Dan firman Allah .:
Dan sebagian besar manusia tidak akan beriman, walaupun kamu sangat menginginkannya. (Yusuf: 103)

Dia lebih mengetahui siapa yang berhak mendapat hidayah dan siapa yang berhak mendapat kesesatan.

Wallahualambissawab.
And about undertaker, There’s a couple news articles that say he converted but none are actually super reliable sources. Allah knows best

Segala perbuatan akan dihisab Allah maka dari itu jaga lisanmu karena komentar akan selamanya membekas jika tak dihapus.

Sumber : aiatakaful2u.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *