Gambar2 Sekitar Karpet Merah Anugerah Juara Lagu 32, Sajat Paling Mencuri Tumpuan Dan Nampak Cantik

BAHANG kemuncak Anugerah Juara Lagu 32 (AJL32) yang akan berlangsung malam ini semakin dirasai apabila peminat sudah mula membuat ramalan dan pilihan lagu yang bakal memenangi anugerah tersebut.Menerusi undian di laman Twitter akaun Jom Mengundi, pengguna laman tersebut menjangkakan lagu Bayang nyanyian Khai Bahar bakal diangkat menjadi juara.

Ia diikuti oleh Jampi nyanyian Hael Husaini, Tergantung Sepi oleh Haqiem Rusli dan Menahan Rindu nyanyian Wany Hasrita.

 

Pengguna laman sosial mengundi lagu Bayang nyanyian Khai Bahar sebagai juara.

Dalam pada itu, rata-rata netizen turut meramalkan persaingan sengit akan berlaku antara Khai Bahar dan Haqiem Rusli kerana bintang muda ini mempunyai kualiti suara yang hebat.

“Kedua-duanya bagus, bagaimanapun ia bergantung kepada persembahan mereka malam ini.

“Semuanya bagus-bagus. Tapi rasanya malam ini Khai atau Haqiem bakal berentap sengit dan tak mustahil antara mereka bakal bergelar juara,” komen netizen.

 

Dayang dan Salma bakal berentap untuk kategori vokal terbaik.

Sementara itu, pemenang kategori vokal terbaik tiga kali berturut-turut, Dayang Nurfaizah dijangka akan menerima saingan daripada penyanyi Azmi dan Salma.

“Selepas melihat rehearsal AJL32 di Instagram, boleh jadi Azmi dan Salma adalah pencabar terdekat Dayang Nurfaizah bagi kategori vokal terbaik,” tulis ShahScandar.

“Selepas tengok persembahan Dayang dan Salma. Persaingan sengit, saya rasa vokal terbaik Salma boleh dapat tahun ni,” tulis Aidil Bahri pula.

Ramalan netizen mengenai anugerah vokal terbaik.

Sebelum ini, Dayang pernah merangkul trofi sama pada AJL29 menerusi lagu Di Pintu Syurga, AJL30 (Tak Pernah Menyerah) dan AJL31 (Lelaki Teragung).

AJL32 kali ini dihoskan pasangan pengacara popular, Alif Satar dan Sherry Al Hadad.

Antara penyanyi yang turut membuat persembahan ialah Stacy, Siti Sarah, Datuk A Rahman Hassan, Datuk Awie dan Datuk Jeffrydin.

 

12 lagu berentap untuk edisi AJL kali ini.

12 finalis bertanding terdiri daripada Separuh Mati Ku Bercinta ciptaan sepenuhnya Ajai dinyanyikan Dayang Nurfaizah, Sejati (Faizal Tahir/Mike Chan/Azmi Caliph Busker),

 

Menahan Rindu (Ibnu & Gouffran/Wany Hasrita), Tergantung Sepi (Gouffran/Ibnu/Haqiem Rusli), Lebih Sempurna (Syamel) dan Aku Cinta (Syamel/Ernie Zakri).

Lagu lain ialah Warkah Untukmu (Hang Nadim/Laq/Ara Johari), Bayang (Alam Harry Khalifah/Patrick Anahonda/Khai Bahar),

 

Jampi (Hael Husaini/Ezra Kong), Aku Yang Sebenar (M Nasir/Ad Samad/Hazama & The Penglipurlara), Amboi (Navigator/Altimet) dan Akhirnya Cinta (Ajai/Slen/Salma).

Ia bersiaran secara langsung dari Stadium Axiata Arena, Bukit Jalil, Kuala Lumpur dan boleh ditonton di TV3 pukul 9 malam.

Red Karpet AJL 32

Sumber : Mstar / IG #ajl32

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *